Roulette strategie

roulette strategieVoor roulette bestaan er spelsystemen waarmee je je winst kan vergroten. Vaak moet je bij een systeem telkens op dezelfde getallen inzetten, en soms je inzetten verhogen of verlagen. Wil je weten welke strategieën er bestaan voor het roulettespel? En welke veilig zijn of juist erg winstgevend kunnen wezen? In deze tekst laten we je in vogelvlucht kennismaken met de klassiekers onder de roulettestrategieën.

 

altijd winnenHoe werkt een strategie voor roulette?

De strategieën of systemen voor roulette zijn met wiskundig inzicht bedacht. Ze gaan uit van de wetten van de kansberekening, waardoor je houvast hebt op je (gemiddelde) winstkans bij een bepaalde inzet. Strategieën maken vaak gebruik van de wet van grote getallen. Die houdt in, dat de uitkomst van heel veel spins aan het roulettewiel gemiddeld valt te voorspellen. Deze voorspellingen en kansen vormen de achtergrond van bijna elke roulette strategie, die je op een bepaalde manier laat inzetten. Zo kan je snel winsten halen, je verloren inzetten terugverdienen, of langzaam je saldo opbouwen. Een strategie geeft nooit garantie voor winst – maar biedt je een betere kans op winst dan als je willekeurige inzetten over de hele speeltafel plaatst.

Welke strategieën zijn er?

Er zijn tientallen, of misschien wel honderden verschillende systemen voor roulette ontwikkeld. Sommige daarvan zijn over de hele wereld bekend. We vertellen je hier kort wat de bekendste strategieën inhouden.

Martingale

Bij dit systeem zet je in op 50/50 bets, die een hoge winstkans hebben. Zolang je wint, verdubbel je telkens je inzet en bouw je je saldo op. Als je verliest verdubbel je die inzet. Daardoor kan je, op het moment dat je weer wint, al je verloren inzetten terughalen. Deze strategie is een vrij veilige manier van winst opbouwen, maar kan stuk lopen op de inzetlimieten van een casino.

martingale tactiekParoli

Hierbij doe je ongeveer hetzelfde als bij de Martingale. Je zet in op 50/50 kansen (rood of zwart, even of oneven, of hoog of laag). Je verdubbelt nu alleen je inzet als je wint. Daardoor kan je inzet – en je winst – snel stijgen. Bijvoorbeeld van 10 naar 20, 40, 80, 160. Het is zaak om je winst op tijd te cashen en opnieuw te beginnen met de strategie!

Fibonacci

Dit systeem lijkt ook op de Martingale, maar je verhoogt je inzet geleidelijker, volgens een wiskundige getallenreeks. Ook zet je, als je wint, met een hogere inzet in. Daardoor is het een vrij veilige strategie die langzaam winst op kan bouwen.

One hit wonder

Een agressieve strategie, waarbij je inzet op individuele getallen. De kans dat zo’n getal valt is klein, maar de uitbetaling is 35 keer je inzet. Als je geluk hebt kan je hiermee een enorme winst verdienen.

D’Alembert

Bij deze oude strategie verhoog je je inzet als je verliest, en verlaag je hem als je wint. Daardoor kan je je verloren inzetten terughalen op een veilige en geleidelijke manier.

Tier et Tout

Een strategie die uit twee delen bestaat. In de eerste spin probeer je je inzet te verdubbelen met een 50/50 bet. Lukt dit niet, dat zet je het dubbele in, in de hoop om je verloren inzet terug te halen. Verhoog en verlaag je inzetten als je verliest of wint.

Kavouras

Een nieuwe strategie die veel inzetten plaatst, waardoor je maar liefst 54% kans hebt om te winnen. De inzetten zijn exotisch: vijf spins, een dubbele straat, een corner. Maar elke inzet die je wint compenseert voor je totaalinzet. Deze strategie is simpeler dan hij lijkt en heeft al voor mooie resultaten aan de roulettetafel gezorgd.

Pivot

Deze strategie gaat op zoek naar onvolkomenheden in het spel. Een afwijking van de worp, van de diamanten, van het rouletterad. Een speler die de Pivot gebruikt, houdt honderden spins lang de uitkomsten bij. Als sommige getallen opvallend vaak vallen, kan dit veroorzaakt worden door zo’n afwijking. Dit worden dan de getallen waar de speler op gaat inzetten.

Red Bet

Een tactiek die op de Martingale lijkt en ook gebruik maakt van 50/50 kansen. Ook hier verdubbel je je inzet als je verliest. Je houdt echter ook een kleine inzet op de andere optie. Dat zorgt ervoor dat je altijd wat geld wint, en maakt deze strategie dus conservatiever.

kolommen systeemKolommen

Je zet inzetten in op alle kolommen op de speeltafel. Daardoor krijg je, net als bij de Red Bet, in elk scenario een kleine hoeveelheid winst. Je inzetten hebben de verhouding 3 – 6 – 9, en je verhoogt of verlaagt je inzetten als je wint of verliest.

Parlay

Dit is niet echt een strategie, meer een manier om je saldo verantwoordelijk te beheren. Je gaat toespelen naar een vooraf bepaald winstbedrag. Je mag zelf kiezen welke bets je plaatst, zolang je maar alleen inzet met de winst die je al gemaakt hebt. Ook stop je zodra je de gewenste winst hebt. Dat maakt dit een veilig systeem.

€250 + 100 FS